Pardubická ČSSD bude spolupracovat s bratislavským SMERem

Bratislava – Místopředseda KVV ČSSD Pardubického kraje a předseda OVV ČSSD Pardubice Leoš Malina dohodnul úzkou spolupráci mezi sociálně-demokratickými stranami sousedních států. Na pondělní schůzce s Martinem Glvačem, místopředsedou slovenské Národní rady a předsedou krajské organizace SMERu v Bratislavském kraji, byla narýsována spolupráce krajských a okresních organizací.

malina-glvac-2017-03-28-02.jpg

Schůzka tak navázala na úspěšné vystoupení Roberta Fica, předsedy SMER a slovenské vlády, na březnovém sjezdu ČSSD. „S panem doktorem Glváčem jsme se shodli, že musíme využít společné minulosti a podobných problémů k posílení vlivu sociálně-demokratických stran v obou zemích,“ uvedl na půdě Národní rady v Bratislavě předseda Malina. Spolupráce obou organizací se má opírat o výměnu zkušeností s prací se členskou základnou, prezentaci dosažených výsledků a volebních kampaní v jednotlivých státech. Martin Glváč je zkušeným slovenským politikem, někdejším ministrem obrany, nynějším místopředsedou Národní rady a čelním představitelem SMERu.

„Kvalitní vlakové spojení mezi Bratislavou a Pardubicemi nám umožňuje jedinečnou spolupráci. Dohodli jsme se na společných schůzkách odborných týmů jednotlivých organizací, výměnu zkušeností s volebními kampaněmi i programu pro samotné členy naší strany,“ vysvětlil Leoš Malina. Spolupráce bude pochopitelně oboustranná, členové SMERu v Bratislavském kraji zavítají do Pardubického kraje.

Předseda OVV ČSSD Pardubice tak naplňuje své cíle, které přispěly k jeho zvolení na konci minulého roku. Plánuje otevřít stranu novým členům a těm stávajícím nabídnout větší možnost uplatnění. „Sociální demokracie má lidem co nabídnout. Jako nejstarší demokratická strana v naší zemi má tradici, pevné hodnoty a jasnou vizi,“ uzavřel Leoš Malina.